Entrevista a Àlex Grau (Quercus Outdoors)

Entrevista a Àlex Grau (Quercus Outdoors)

Jorge Branson i Àlex Grau són @quercusoutdoors, el segell de bosses de bikepacking fetes a mida i de manera artesanal a València. La seua filosofia i la de la Gran Vertical han sintonitzat fins al punt d’haver esdevinguts amics i col·laboradors.

Com i per què va nàixer Quercus?
Quercus naix la tardor del 2019 pel plaer de viatjar i pel desig d’equipar-nos a nosaltres mateixos. Així que ens vam fer les nostres pròpies bosses i va sorgir la màgia.

Un taller menut a València és reivindicar la producció local i artesanal.
Totalment. Descartem la producció en sèrie en favor de projectes a mesura i personalitzats.

Quina vinculació teniu els dos socis amb el món del ciclisme?
Els dos som mecànics de bicicletes. Jorge va començar a viatjar en bicicleta des d’un acostament més cicloturista i d’alforges. Pel que fa al meu cas, de seguida em va atrapar la ultradistància i les proves en autosuficiència. Totes dues experiències són omnipresents en el procés creatiu de Quercus.

Com imagineu el futur de Quercus?
Volem anar creixent, sense perdre de vista la producció local i el costat humà d’aquesta; i continuar treballant amb materials duradors i reciclats per a poder oferir un producte sostenible i de qualitat.
També volem incidir en l’àmbit social i ambiental que va lligat a aquesta forma de ciclisme i de turisme. I donar suport i impulsar iniciatives que miren el paisatge i el món rural amb respecte, no únicament com a simples escenaris.

Per què us motiva col·laborar amb la Gran Vertical?
No fa falta anar-se’n molt lluny per a viure grans experiències, només fa falta mirar al nostre entorn amb nous ulls. Per a nosaltres la proposta de la Gran Vertical és precisament això, una gran aventura a la porta de casa.
L’any passat vam tindre la sort de viure la CAT700 i vàrem ser testimonis de la cura i l’afecte amb el qual havia sigut dissenyat el recorregut. Una línia elegantment traçada on l’important és el paisatge i l’entorn, i amb una organització atenta i familiar que ens va sorprendre.
Quan ens vàrem assabentar de la seua germana del sud, no tardàrem a voler participar d’alguna forma. I ací estem hui.

Tornar a Notícies.