Entrevista a Joan Valls (Divari)

Joan Valls, junt amb la seva germana, són els continuadors d’un projecte familiar que remunta quatre dècades enrere: la confecció local i personalitzada de roba esportiva. Divari col·labora amb la Gran Vertical, oferint la seva camisa d’outdoor, ideal per a pedalejar amb calor.

Com i quan neix Divari?
Divari va néixer fa 40 anys. El meu pare era futbolista professional. Va muntar una botiga d’esports amb un amic i jugador del Barça, Martí Filosia. Per la seva banda, la meva mare era modista i feia vestits de núvia. Quan es varen ajuntar, la meva mare va tancar la botiga i va venir a viure a Sabadell. Va començar a fer els arreglos de la roba que la gent venia a comprar a la botiga. A banda, va començar a fer mallots personalitzats d’aeròbic, que era el moment d’auge d’aquest esport. Arrel d’això, varen acabar tancant la botiga i creant la marca de roba esportiva Divari.

La singularitat de Divari, en unes ciutats de tradició tèxtil, com Sabadell i Terrassa, és haver començat fabricant roba esportiva.
És cert, però és degut al fet que el meu pare ha estat vinculat sempre a l’esport.

Què significa el nom de Divari?
Vol dir Disseny Valls Ribes, que són els primers cognoms del meu pare i la meva mare.

Quan agafes el relleu a l’empresa?
Estem la meva germana i jo. Jo m’hi vaig incorporar fa 15 anys i la meva germana un parell d’anys abans. El que hem fet nosaltres és actualitzar i fer el Divari 2.0, pel que fa tecnologia i tècniques de producció i d’estampació.

Dins el vostre catàleg, hi ha productes de ciclisme.
És un pas natural, perquè nosaltres vàrem començar amb un producte per a l’aeròbic molt difícil de confeccionar a causa de la seva elasticitat. Arran d’això i que no tothom sabia confeccionar aquest tipus de prenda, ens arribaven comandes de marques externes per a fabricar productes més tècnics que demanava el mercat.

Quins altres esports toqueu?
Des dels bàsics de futbol, bàsquet, volei… fins al ciclisme i l’atletisme. I ara fem també rugbi, hoquei.

I el tema del sector de l’aire lliure?
Divari és una empresa familiar i abracem fins on podem donar un servei que creiem que sigui bo. Per entrar amb força en aquest sector de l’aire lliure, necessites una estructura molt gran que nosaltres no tenim. Per això, ens concentrem molt en els productes on podem donar millor servei. Ciclisme és un producte que fa molts anys que treballem i del qual no tenim un catàleg molt extens, però oferim les prendes que es necessiten amb molta qualitat. Tenim poques referències, però bons productes. Enfront de les grans marques, has d’aportar un valor afegit: en el nostre cas, és la qualitat i la personalització.

Teniu punts de venda on poder adquirir productes de Divari?
Nosaltres fem venda a través del nostre web, perquè no volem tenir estoc. Puc dir, en aquest aspecte, que som sostenibles: fabriquem el que venem, gairebé sota comanda.

Defensa les bondats de la camisa.
La camisa que fabriquem està concebuda especificament per a fer esport. Les camises d’outdoor que hi ha al mercat, gairebé totes estan pensades per a caminar. La nostra camisa, a banda de ser molt lleugera i fresca, està pensada per a fer esport. Té un punt elàstic, és molt fina i transpirable. És una estètica a la qual la gent no està acostumada.

Què us motiva de col·laborar amb la Gran Vertical?
Al final, és el perfil ideal d’esdeveniment no massificat i on la gent s’apunta per l’encant de l’experiència. La gent el que cerca cada cop més és fugir de les activitats massificades. Per a nosaltres, el perfil de públic que s’inscriu a la Gran Vertical és l’ideal, perquè és gent sensible als projectes petits i arrelats. A l’igual que la nostra camisa és un producte especial, la Gran Vertical també ho és. A Divari, com a la Gran Vertical, l’esforç que posem en un producte és exclusiu i imprimint-li el 100% de l’energia.

Tornar a Notícies.