Acabada la segona edició de la CAT700

Completats els 615 km non-stop amb BTT entre Salardú i el Delta de l’Ebre
Recórrer 615 km non-stop per pistes i camins no és cosa fàcil, però si hi afegim 13.000 metres de desnivell positiu i temperatures de 36 graus a l’ombra, la travessa de Catalunya amb bicicleta passa a ser més una gesta que una travessa. I tot amb 5 dies sense etapes ni assistències.

El dissabte 1 de juliol els 16 participants a la CAT700 MTB Brevet van sortir puntuals a les 9 del matí, i afrontaven ja la primera pujada en direcció el pla de Beret. Posteriorment els esperarien paisatges espectaculars, vistes des de les cotes més altes d’Espot, descensos de més de 1.500 metres de desnivell, rampes duríssimes, pobles petits, descans al peu d’espadats i el pas per, entre d’altres, Àger, Balaguer, les Borges Blanques, Garcia, Bot, Beseit, la Sénia, Amposta i finalment la meta al càmping Eucaliptus del Delta de l’Ebre. De fet, la CAT700 passa per tota la tipologia paisatgística de Catalunya, des dels prats pirinencs a cota 2.500 m fins als arrossars del Delta, passant per vinyes, oliverars, camps de reg, estanys de muntanya, embassaments, cingleres espectaculars i barrancs, tot recorregut per pistes i camins i algun tram de carretera terciària.

El primer a arribar al Delta va ser Joan Carrillo, que va invertir-hi 2 dies, 13 hores i 39 minuts. Va fer un primer tram de cursa conservador, per començar a mostrar el seu potencial un cop superat el Montsec d’Ares. Per darrere, a dues hores, un impressionant Germà Guarch va completar una travessa molt regular, la major part de la qual la va fer amb el seu company Joan Josep Marcó. El tercer lloc va ser per a Miquel Àngel Mumany, a quatre hores del primer amb una cursa impecable. Els últims d’arribar, Joan Gol i Vicenç Esteve, van invertir-ho 4 dies, 6 hores i 40 minuts, i van destacar la satisfacció per haver pogut completar un recorregut que en alguns punts era molt exigent però que els va deixar un record inesborrable sobretot en trams fets de nit i els bivacs sota el cel estrellat.